מסלולי הקפה

קפה אספרסו איטלקי: חוויית הקפה דרך החושים שלנו

חוויה חושית ממנה תוכלו ליהנות בבית כדי להתענג על כל האיכויות של קפה אספרסו איטלקי אמיתי
זמן קריאה 1 דקה

טעימת קפה היא אומנות המעסיקה את החושים שלנו במלואם, בפרט את העיניים, האף והפה שלנו, ואם היא מתבצעת עם כמה נגיעות 'מקצועיות', היא מובילה אותנו לגילוי עמוק יותר של הטעם שלנו. את החוויה הזו נוכל ליצור מחדש בבית עם קפה אספרסו, שנחשב לרכז הטעם האולטימטיבי.

המאפיינים המובהקים של קפה אספרסו הם הקרמיות שלו, הארומה שלו כמו גם הגוף והטעם שלו.

המונח 'אספרסו' פירושו 'מבושל טרי', היות והוא מופק בלחץ באמצעות מכונת קפה ייעודית רק לאחר הזמנת הלקוח. שיטה זו תוכננה במקור כדי שניתן יהיה להגיש קפה מהר יותר ללקוחות, ואב הטיפוס הראשון של המכונה הוצג בתערוכה האוניברסלית בפריז בשנת 1855. בנוסף למהירות הכנת הקפה, שיטת האספרסו מאפשרת גם להפיק קפה מתמצית פולי קפה, לכן הניחוח העז והארומה העשירה שלו הפכו אותו למפורסם ברחבי העולם.

ברגע שהאספרסו שלנו מוכן, אנו מוודאים שהטמפרטורה בכוס היא בערך 75°-80° ושנפחו הוא כ-25 עד 30 מ"ל.

על ידי בדיקה ויזואלית, נוכל לנתח את צבע הקפה: הוא צריך להיות חום עם קרם אגוזי לוז בעל מרקם קומפקטי אך לא מוקצף.

קרם בעל צבע בהיר מדי היא סימן לקפה שהוכן ונמזג מהר מדי, ובמקרה זה הקרם יהיה דק, לא קיים או בלתי קומפקטי. כדי לשפר את הפגם הזה, בדרך כלל יש צורך לטחון את פולי הקפה לגודל גרגר עדין יותר או להגדיל את כמות הקפה הטחון.

מצד שני, אם הקרם כהה מדי, זה אומר שהקפה עבר מיצוי יתר, ובמקרה זה יש לטחון את פולי הקפה לגודל גרגיר גס יותר, או להפחית את כמות הקפה הטחון. יש לבחון את האחידות של הקרם: כמה קומפקטי הוא נשאר לפני שהוא מתמוסס?

כעת אנו מוכנים לביצוע ניתוח חושי מלא של הקפה, תוך התחשבות בארומה שלו ובטעמו. הטעם מושג באמצעות שילוב של טעמים ותפיסות ארומטיות.

בעוד שהטעם מגיע מן הפה, הארומה נתפסת על ידי האף אך יכולה להיתפס גם במשולב על ידי הפה והאף. בכל מקרה, הריח מהווה כ- 80% מזיהוי הטעם.

גלגל הטעמים של טועמי הקפה הוא ההגדרה המשמשת לתיאור כל איכויות הקפה והוא מייצג באופן גרפי את 9 קטגוריות הטעמים: קלוי, חריף, פירות יבשים/קקאו, מתוק, פרחוני, פירותי, חמוץ/מותסס, ירוק/צמחי, אחר.

על ידי התבוננות בחלק המרכזי של הגלגל, ניתן לזהות את הטעם הדומיננטי על ידי הבחנה בין המאפיינים של קפה האספרסו שלנו, ולרשום את תחושותינו על דף נייר.
התחושות הללו אינן מסתיימות בטעימה, אלא נמשכות בצורה נעימה לאורך זמן.

קפה ועיצוב 100% תוצרת איטליה בנוחות של הבית שלך
מכונת קפה אספרסו מדגם ECF01 של SMEG היא מכונת קפה אספרסו ידנית מתוצרת איטליה בעלת לחץ של 15 בר, המבטיחה את התוצאה הטובה ביותר בכל הנוגע להכנת קפה אספרסו מעולה.