מסלולי הקפה

מקורן של מכונות האספרסו וההרגל היומיומי החדש

משנת 1901 ועד היום: אבולוציה בטכנולוגיה, טעם ועיצוב.
זמן קריאה 1 דקה

כדי להפעיל את מכונות הקפה הראשונות בהיסטוריה, היית צריך להיות נהג רכבת. נדרש רישיון מיוחד בכדי לשלוט בלחץ, בטמפרטורה ובקיטור ולמנוע פיצוצים.
מה שנראה לנו נורמלי היום, כמו היכולת לשתות קפה אספרסו טעים בבית הקפה ולהכין אותו בבית, הוא תוצאה של אבולוציה טכנולוגית ועיצובית שהתרחשה במהלך המאה ה-20 ונמשכת עד היום.

האבולוציה של מכונות הקפה שיחקה מאז ומתמיד תפקיד משמעותי בהיסטוריה של העיצוב התעשייתי האיטלקי. החדשנות בתחום זה התקדמה וצמצמה משמעותית את הזמן שלוקח להכנת קפה, שיפרה את איכות הקפה המוגש, צמצמה את המקום שתופסות מכונות הקפה, שיפרה את האסתטיקה והחומרים שלהן, וגם הקלה על השימוש בהן.

מכונת קפה אספרסו הראשונה נוצרה בשנת 1901 על ידי המהנדס לואיג'י בזרה ממילאנו. היה מדובר בדגם אנכי שהיה מסורבל ביותר והופעל באמצעות קיטור. הפטנט נרכש על ידי דזידרו פאבוני אשר בשנת 1905 ייצר את מכונת האספרסו הראשונה בקנה מידה תעשייתי שנקראה: האידיאל של לה פאבוני.

מכונות הקפה פעלו בבתי קפה ציבוריים להכנת קפה במהירות, היו בעלות עיצוב בצורת גליל ועשויות מנחושת, ברונזה ופליז, בעיקר בסגנון ארט נובו.
חברות איטלקיות רבות החלו לבצע מחקרים וחידושים בתחום זה.
בשנת 1948 הוחלפה מערכת הקיטור במערכת הלחץ, פרי פיתוחו של אקילה גאגיה. מערכת הלחץ רקחה קפה מרוכז וארומטי יותר, בעל קרם צפוף, אשר סימן את הולדתו של קפה האספרסו האיטלקי המפורסם.

בין שנות ה-40 לשנות ה-50, הייצור של מכונות קפה אספרסו הגיע לכמויות תעשייתיות.

בשנת 1949 תכנן האדריכל ג'יו פונטי את מכונת הקפה הראשונה המצוידת בדוד מים אופקי עבור חברת לה פאבוני. בתקופה זו נוצרה דמותו של הברמן, שהיה צריך להיות מסוגל להפעיל את מכונות המנוף על הדלפק תוך שימוש בכמות מסוימת של כוח.

בשנות ה-60 הוצגה המשאבה האלקטרו-וולומטרית, שהשתמשה במנוף קטן כדי להשיג את הלחץ הנכון להפקת קפה אספרסו קרמי: לא היה צורך עוד בכוחו של הברמן להפעיל את מכונת הקפה, ונולדה דמות הבריסטה כפי שאנו מכירים אותה כיום.

באותה תקופה עברו גם החומרים גם תהליך של התחדשות: נירוסטה, אלומיניום ופלסטיק הוכנסו לבניית מעטפת מכונת הקפה, דבר שאפשר שימוש במגוון צבעים, בסגנון פופ ארט.

מכונות קפה מודרניות הן חפצי היי-טק הנבדלים באופן עבודתן: מכונות בוכנה (מנוף או אוטומטיות), מכונות מחולקות (חצי אוטומטיות או אוטומטיות), מכונות אלקטרוניות ומכונות סופר-אוטומטיות, הממזערות את עומס העבודה של הבריסטה כשהן טוחנות, קובעות מינונים, דוחסות ומוזגות את הקפה.

מפולי קפה אל ספל הקפה במספר שלבים פשוטים

היום אנחנו יכולים להכין את הקפה האהוב עלינו או משקאות על בסיס חלב בבית בכמה שלבים פשוטים.

גלו עוד על מכונת האספרסו של SMEG מדגם BCC13 – מכונת הקפה האוטומטית הכוללת מקציף חלב אוטומטי

 

מכונת הקפה האוטומטית הזו מאפשרת לך להכין עד שבעה משקאות מבוססי קפה בלחיצת כפתור, מפולי קפה הלקוחים מהתערובת האהובה עליך.

גלו עוד