מסלולי הקפה

עולם של קפה

גלו את הדרכים השונות להכנה ולשתיית קפה ברחבי העולם.
זמן קריאה 1 דקה

בבית, במשרד, בבתי קפה, בחללי עבודה משותפים, במסעדות… יש אינספור מקומות ומועדים ביום שבהם אנחנו שותים קפה, בכל רחבי כדור הארץ. ההערכה היא כי בכל שנה נצרכים ברחבי העולם מעל 100 מיליון שקים של פולי קפה, המיוצאים בעיקר מברזיל, וייטנאם, קולומביה, אינדונזיה, מקסיקו, הודו ואתיופיה.

שיטות מיצוי קפה וטקסי טעימות שונים פותחו ברחבי העולם.

כאשר מסיירים ברחבי ארצות הברית, מתברר שקפה פילטר הוא הבחירה הנפוצה ביותר: זוהי מיצוי מחלחל, המכונה גם 'מזוג מעל'. מים עוברים בשכבת קפה, מוציאים את טעמם, ושאריות הקפה הטחון מסוננים דרך נייר, בד או רשת מתכת. אם מזדמן לכם לטעום מדי פעם כוס קפה אמריקנו ולדעתכם הוא מר מדי, הסיבה כנראה נובעת ממיצוי יתר: יש לחלוט אותו עם טחינה גסה יותר של קפה.
כיום, מכונת קפה פילטר חשמלית היא הנפוצה ביותר עבור מיצוי קפה מסוג זה.

מכונת קפה פילטר של SMEG מדגם DCF02 מאפשרת לך לבשל קפה פילטר בנוחות בביתך על ידי בחירת עוצמת הארומה שלו: מהטעם העדין ביותר לעז ביותר.

גלו את DCF02

אם נסייר במזרח התיכון, ביוון ובמדינות הבלקן, נוכל לטעום קפה שנרקח בשיטה הטורקית. נעשה בו שימוש בסיר נחושת ופליז בעל ידית ארוכה. קפה בסגנון טורקי לרוב מתובל בתבלינים כמו הל וקינמון, ויש להמתין עד שהאבקה תשתקע בתחתית הספל לפני שתייתה. בדרך זו, רגע הקפה זוכה להערכה גם כטקס של חברותא.

כשננוע לכיוון צפון אירופה, נגלה את ה'מליור' (כד המצויד בפילטר בוכנה) או את הכבש הצרפתי. זהו קנקן קפה לחליטה, שבו מים וקפה נשארים להתבשל יחד, מה שעוזר להבטיח מיצוי אחיד.

לקפה שנרקח באמצעות כבישה הצרפתית יש סמיכות גבוהה יותר וארומה עשירה יותר. קפה כזה עלול להיראות לנו בעל משקעים, היות והמסנן המתכתי מסיר רק את השברים הגדולים יותר של הקפה הטחון.

נחזור לאיטליה: בבתים איטלקיים קיימת מסורת של שימוש במוקה, קנקן הקפה הקטן שהומצא ב-1933, המורכב מדוד, משפך ומברגה. כשהמים מתחילים להתבשל בדוד, הלחץ גורם להם לעלות דרך הצינור המוביל לקפה. החליטה המתקבלת בדרך זו חזקה במיוחד ובעלת טעם מר. כדי להפוך את הטעם הזה לעדין יותר, רצוי להשתמש בתערובות קפה קלוי בהיר ולהעמיד את המוקה על אש בינונית-נמוכה.

לבסוף, אנחנו נכנסים לבר איטלקי: נכנסנו לממלכתו של קפה אספרסו, סוג הקפה הפופולרי ביותר ששותים מחוץ לבית. המושג 'אספרסו' הוא מילה נרדפת ל'מבושל טרי': קפה מופק בלחץ, נרקח במכונה המקצועית לאחר הזמנת הלקוח.

שיטה זו מצליחה להפיק ריכוז אמיתי של טעם מפולי הקפה: הקרמיות, הארומה, הגוף והטעם מבדילים אותו מכל שאר המשקאות המבוססים על קפה.

הודות לחדשנות טכנולוגית, קפה אספרסו הפך פופולרי גם בבתים בכל רחבי העולם. הסוגים העיקריים של מכונות קפה אספרסו המיועדות לשימוש ביתי הם מכונות ידניות, אוטומטיות, מכונות העושות שימוש בפודים בקפסולות.

מכונת קפה אספרסו של SMEG מדגם EGF03 היא מכונת קפה אספרסו ידנית המצוידת במטחנת קפה מובנית המאפשרת להכין קפה אספרסו קפה ומשקאות על בסיס חלב, ולהביא את חווית הבר האיטלקי לנוחות הבית שלך.

גלו את EGF03