מתכון גורמה

אספרסו מרטיני

זהו קוקטייל מושלם לאחר ארוחת הערב, אפילו לצד קינוח. האספרסו מרטיני הומצא בלונדון בשנות ה-80. שמו לקוח מסוג הכוס בה הוא מוגש והוא מוכן על ידי ערבוב וודקה, קפה אספרסו וליקר קפה.

רכיבים

  • 50 מ"ל וודקה
  • 10 מ"ל ליקר קפה
  • 10 מ"ל סירופ סוכר
  • 20-25 מ"ל שוט אספרסו
  • קרח לפי הטעם
זמן דרוש 1 דקה

התהליך

  1. מתחילים להכין את האספרסו מרטיני בקירור הכוס על ידי הוספת כמה קוביות קרח.
  2. בינתיים, מכינים שוט של קפה אספרסו באמצעות מכונת קפה אוטומטית או ידנית.
  3. מכניסים 4 קוביות קרח, ליקר קפה, וודקה, סירופ סוכר ולבסוף את שוט האספרסו הטרי לתוך שייקר הקוקטיילים.
  4. מנערים במרץ את שייקר הקוקטיילים למשך 10-15 שניות.
  5. מוציאים את הקרח מהכוס ושופכים פנימה את תכולת שייקר הקוקטיילים, מסננים את הקרח.
  6. כדי להפוך את הקוקטייל לאלגנטי עוד יותר, מקשטים אותו בכמה פולי קפה לפני ההגשה.
espresso_martini_2_1290x720

קפה

לחלוט אותו עם Smeg