מתכון קלאסי

קפה פילטר

קפה פילטר מתקבל כתוצאה מתהליך של חילחול של המים החמים, שנמזגים על הקפה הטחון ולוכדים את חלקיקיו בכוח הכבידה. קפה פילטר יש ללגום לאט כדי ליהנות מהריחות המשתחררים בתהליך המיצוי שלו.

רכיבים

  • 30 גרם פולי קפה
  • 500 מ"ל מים
זמן דרוש 0 דקות

התהליך

  1. טוחנים דק את הקפה ממש לפני הבישול. מומלץ לטחון כ-30 גר' פולי קפה ל-500 מ"ל מים.
  2. מכניסים את המסנן לסל הסינון של מכונת הקפה ולאחר מכן מפעילים אותו מתחת למים חמים.
  3. מכניסים את הסלסילה למכונת הקפה וממלאים אותה במים טריים, ולאחר מכן מכניסים את הקפה הטחון לתוך המסנן.
  4. מפעילים את מכונת הקפה, מוודאים שהקפה רטוב היטב. אם הוא אינו רטוב היטב, מערבבים אותו בכפית.
  5. נותנים לתהליך הבישול להסתיים ומגישים את הקפה חם בספל זכוכית או חרסינה.
filtered coffee_2_1024x1024

קפה

לחלוט אותו עם Smeg