מתכון גורמה

קפה אפוגטו

עם שמנת, גלידה והקרמיות שמעוררת את הפה של קפה אספרסו, קפה אפוגטו הוא מושלם כקינוח או לפינוק קטן ומתוק לאורך כל היום.

רכיבים

  • 25-30 מ"ל שוט אספרסו
  • 40 גרם גלידת שמנת או גלידת וניל
  • שמנת טריה
  • אבקת קקאו
זמן דרוש 0 דקות

התהליך

  1. מתחילים בהכנת קפה אפוגטו בהקצפה של השמנת הנוזלית. אם אתם מעדיפים, ניתן להמתיק אותה קלות על ידי הוספת מעט אבקת סוכר.
  2. שמים כדור אחד או שניים של גלידת שמנת או וניל בכוס זכוכית גבוהה.
  3. כעת מוסיפים את הקפה: אפשר למזוג את קפה האספרסו ישירות לאותה כוס או להגיש אותו בסיר קרמי קטן ולתת לכל אחד למלא את הספל שלו.
  4. מוסיפים מעל קצפת ומטפטפים מעט אבקת קקאו.
  5. אם מעדיפים, ניתן להחליף את אבקת הקקאו בציפוי שוקולד, או בקצת שוקולד מריר מומס.
affogato_2_1024x1024

קפה

לחלוט אותו עם Smeg